Vi är PEPS.

På PEPS kan du välja att börja kvällen med en öl eller drink före maten eller börja med att äta och flyta vidare till puben för att fortsätta umgås. Det är ett koncept som är öppet för möjligheter med trivsel, smaker och en välkomnande miljö i fokus. Kärnan i visionen och idén med PEPS är just det – att gästerna alltid ska känna sig välkomna. Varje gäst är lika viktig. Den som kommer ensam, i ett stort sällskap, ofta eller sällan. Det ska nämligen vara lätt att gå till PEPS och ännu enklare att stanna kvar – det enda som ska vara svårt är att gå hem.

”Vi ser alla. Vi hälsar på alla. Vi ger av vår tid och uppmärksamhet. Det är upp till oss som jobbar här att ge varje gäst en unik upplevelse. Och vi vill att den ska vara så bra att gästerna kommer tillbaka till PEPS och rekommenderar andra att gå till oss. Det är då vi vet att vi har lyckats.”

Vi på PEPS är glada att du är med på den här resan. Det här kan vi bara göra riktigt  bra om vi gör det tillsammans.

Varmt välkommen till oss!

 

Storyn om PEPS.

Jag vill ha en trevlig pub att gå till i Sölvesborg. En enkel tanke som flera år senare skulle bli startskottet för PEPS.

Pepe är en entreprenör med många strängar på sin lyra, eller kanske bättre uttryckt just i hans fall: många växlar i lådan. Ingenting är omöjligt och projekten varierar kraftigt. I samma veva som han och familjen flyttade från landet in till stan, började det poppa upp mikrobryggerier som erbjöd det som kallas hantverksöl. Plötsligt fick öl mycket uppmärksamhet och du fick rekommendationer om vilken öl som passar till din mat på krogen. Pepes nyväckta intresse för ölkultur växte snabbt till en riktig passion och han provade gärna nya sorter på Sölvesborgs enda pub, Murphy’s.

Men kort därefter stängde Murphy’s, ett bakslag för Pepe, övriga ölälskare i trakten, och för Sölvesborg som stad. Men, för en entreprenör är ju problem till för att lösas, och i Pepes huvud började tankarna om att starta ett ställe med bra variation på hantverksöl, god mat, bubbel, drinkar och kanske en och annan bourbon att gro. Och grodde gjorde de ända till 2021 när möjligheten att ta över hyreskontraktet för restauranglokalen på Stortorget 12 dök upp.

Samtidigt träffade Pepe familjen Persson. En familj med passion för mat och dryck i alla former som drivit restaurang i Växjö, Karlskrona och i Sandviken här på Listerlandet. Tillsammans stötte och blötte de idéer och efter några studiebesök i Malmö, Köpenhamn och Stockholm började en plan och ett beslut växa fram: vi ska starta krogen som Sölvesborg saknar tillsammans!

KONCEPTET & KÄNSLAN. De där studiebesöken och upplevelserna de samlat på sig landade i ett koncept: inspiration från 1920- och 30-talen. Lite hemligt, lite busigt. Mörka färger och koppardetaljer. En pubdel, en restaurang och en cocktail-lounge med gött häng. Tre olika miljöer, alla med stil och klass utan att kännas strama.

PEPS TRE SKEPNADER. Puben är mysig och enkel med fokus på hantverksöl. I cocktail-loungen ska gästerna smutta på något gott och chilla – gärna länge, kanske spela sällskapsspel med kompisgänget. I den stilrena restaurangen serveras gästerna bra mat som lagas, och bärs ut till bordet, med mycket kärlek och omsorg.

ALLA PUSSELBITAR PÅ PLATS. Allt hänger ihop och för att skapa en riktigt bra upplevelse måste vi leverera en grym helhet: God mat och goda drycker, positiva och lyhörda medarbetare i servisen, en miljö folk gillar att vara i. ”Kan våra gäster serveras bra mat och dryck av kunnig och trevlig personal, i en fin och annorlunda miljö så kommer det att bli lyckat.”